A Mercedes a visszavonulását meglepetésszerűen bejelentő világbajnok Nico Rosberg helyére az elmúlt négy évben a Williamsnél versenyző Valtteri Bottast igazolta. A finn pilóta hatalmas lehetőséget kapott, de nagyon gyorsan bizonyítania kell, mert csak 2017-re biztos az ülése.

“Nem választottuk volna Valtterit, ha nem tartanánk elég jónak ebbe a csapatba. Azonban tény, hogy a pilótapiac mozgásba lendül majd. Jövőre több opció is adódik: az ifjoncaink, Sebastian (Vettel), Fernando (Alonso), Valtteri, sokan. Szóval látnunk kell, mit jelent ez, és mire képes Valtteri” – magyarázta a Merci csapatfőnöke, Toto Wolff.

“Nagyon hiszünk Valtteriben, bízunk benne, hogy sokáig maradhat velünk, de látnunk kell, hogyan alakul az idény. Reményeink szerint képes lesz Nico szintjén versenyezni. Az kell, hogy ugyanúgy tudják motiválni egymást, mint Nico és Lewis. Ha Valtteri a bajnoki címért küzd 2017-ben, ha esetleg ő lesz a világbajnok, akkor marad a csapatnál.”

Ami a Mercedes saját neveltjét és tartalékosát, Pascal Wehrleint illeti, a német tehetségnek be kellett érnie e Sauberrel az idei évre.

“Úgy döntöttünk, számára ég túl korai lenne, hogy Lewis csapattársává váljon. Pascalnak és Esteban Oconnak megvan a külön programunk, az két-három évre szól” – mondta Wolff, kérdésre leszögezve, hogy Wehrlein sauberes szerződtetése nem jelenti, hogy a svájci csapat a jövőben Mercedes-motorokra váltana.