Majdnem úgy alakult, hogy a Manor egy szerzett ponttal elviszi a konstruktőri bajnokság tizedik helyét és az ezzel járó jelentős pénzdíjat, az utolsó előtti futamon azonban Felipe Nasr szerzett egy kilencedik helyet a Saubernek.

Ezzel a Manor visszacsúszott a 11. helyre, amiért egy fillér sem jár, ennek pedig máris érezni a következményeit. A csapat túlélése szempontjából nagyon fontos lett volna a pénzdíj, mivel azonban nem lett meg a tizedik hely, jelentős hiány alakult ki a büdzsében.

A csapatot működtető cég ellen a héten megindult a felszámolási eljárás, péntekre a Manor dolgozóit is összehívták a gyárba. A hírek szerint mindenkit tájékoztattak arról, hogy próbáltak ugyan befektetőt találni, de minden kísérlet kudarcot vallott.

A Manort működtető Just Racing Services Ltd. felszámolóját már kijelölték. “Jelenleg az opciókat vizsgáljuk” – fogalmazott Geoff Rowley felszámolóbiztos.

“Az, hogy a csapat részt vehet-e az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, a felszámolási eljárás lefolyásától függ. A lehetőségek száma korlátozott, de a tárgyalásokat folytatjuk.”

A Manor összes dolgozója megkapta december végéig esedékes munkabérét. Egy korábbi pletyka a McLarentől kitúrt Ron Dennist emlegette potenciális befektetőként, de ennek valószínűleg semmilyen valóságalapja nem volt.