A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone a német Auto Motor und Sportnak adott interjút, amelyben egyebek mellett arról is beszélt, hogy előbb-utóbb távozni fog a sportágból az elmúlt három évben fölényesen domináló Mercedes.

“Megtörténhet, hogy kiszáll a Mercedes és a Ferrari. De őszintén szólva nem lenne akkora katasztrófa, ha ugyanakkor a verseny kiegyenlítettebbé válik. Számítanunk kell rá, hogy az autógyártók távoznak. A Mercedes is kiszáll majd, amikor úgy látják megfelelőnek, ahogy megtörtént ez már korábban a Honda, a BMW és a Toyota esetében is. Amikor a Forma-1 meghozta nekik a kívánt eredményeket, lelépnek. A hála ebben nem számít.”

Ecclestone ebben a tekintetben párhuzamot vont az autógyártók és a versenyhelyszínek között, példaként a 2008-ban a sportág történetének első éjszakai versenyével beszállt, de a 2017-en túli szerződéshosszabbítást már nem ambicionáló Szingapúrt hozta:

“Ugyanez a helyzet a versenyszervezőkkel is. Nézzük csak meg, mit tettünk Szingapúrért! Igen, sokba került a futam Szingapúrnak, de ők is sokat kerestek rajta. Szingapúr (az F1-nek köszönhetően) egyszer csak több lett, mit egy átszálló repülőtér. Mostanra úgy látják, hogy elérték, amit akartak, és nincs már szükségük a nagydíjra.”

szing_f1_14