Lewis Hamilton a Time magazinnak adott címlapos interjújában fejtette ki, hogy szerinte mi a gond a Forma-1-gyel, ami véleménye szerint sokat tanulhatna a Super Bowltól.

“Az út, amin a Forma-1 halad jelen pillanatban, nem elég jó” – mondta a háromszoros világbajnok. “A Super Bowl eseményein az amerikaiak megcsinálták, hogy sokkal jobb show-t tesznek mögé. Szóval, ha mi is valami hasonlót csinálnánk, az vonzó lenne a rajongók számára.”

Hamilton arról is beszélt, hogy mindig meglepődik, hogy az USA-ban mennyire ismeretlen sport a Forma-1. A sportág közel 70 éves történelme során még mindig akadnak olyan amerikaiak, akiknek fogalmuk sincs a sorozatról.

“Nagyon sok emberrel találkoztam Amerikában, akik megkérdezték tőlem, hogy mi is az a Forma-1. Egy cipősdobozban élsz? Hogy lehet, hogy még nem hallottál róla?”

Hamilton továbbra is úgy gondolja, a műszaki hibákon dőlt el a bajnoki cím sorsa. “A csapat feladata, hogy mindkét versenyző számára azonos feltételeket biztosítson. Sajnos én nem kaptam meg az egyenlő feltételeket, mert sok hiba történt az én oldalamon. A másik oldalon pedig nem.”