Nagyon valószínű, hogy a visszavonult Nico Rosberg utódja Valtteri Bottas lesz a Mercedesnél, a Williamsnek azonban a helyére kellett egy tapasztalt pilóta a nagy változásokkal járó 2017-es idényre.

A Williams korábbi fizetése másfélszeresét ígérte Felipe Massának, hogy gondolja meg magát, és halassza el a visszavonulást egy évvel, amire a Motorsport.com szerint rábólintott a brazil pilóta. Massa hatmillió eurót kereshet jövőre.

Massa csapattársa a 18 éves kanadai újonc, Lance Stroll lesz. Kedden távozott a csapat technikai igazgatója, Pat Symonds, a helyére várhatóan Paddy Lowe érkezik a Mercedestől.

“Nincs mit mondanom” – kommentálta Massa a híreket az egyik brazil újságnak. “Nagyon jól érzem magam a szabadságom alatt, nem akarok részt venni ezekben a spekulációkban. Minden, ami eddig elhangzott ebben az ügyben, nem hivatalos.”

Niki Lauda, a Mercedes csapatelnöke szerint “nehéz tárgyalások” állnak az istálló előtt Rosberg utódjának kiválasztásával kapcsolatban, a bejelentés emiatt akár január végéig is elhúzódhat. A Mercedes eredetileg a lehető leghamarabb dönteni akart világbajnoka utódjáról.