A Mercedes még nem döntötte el, hogy ki lesz Lewis Hamilton csapattársa jövőre. Hiába szeretné a csapat elkunyerálni a Williamstől Valtteri Bottast, a kék-fehérek nem adják, így kényszerű választásként Pascal Wehrleint ültethetik a visszavonult Nico Rosberg helyére.

“Szerintem senki nem akar majd jegyet venni olyan versenyekre, ahol előre megjósolható, hogy Lewis a rajt után eltűnik a semmibe. És aztán néhányszor lekörözi a mezőnyt. Ez tévében sem elég izgalmas” – mondta Ecclestone.

“Ez mindenkinek rossz lenne, még Lewisnak is, mert szerintem nem ilyen körülmények között akar nyerni.”

“Remélem, nagyot tévedek, és akárkit ültetnek mellé, képes lesz legyőzni, vagy legalább annyira megfuttatni, hogy elkövessen néhány hibát. De a személyes véleményem, hogy ez nem fog megtörténni.”

Ecclestone szerint ha valaki, Max Verstappen képes lenne legyőzni Hamiltont azonos autóban, de a Red Bull természetesen hallani sem akar a holland elengedéséről.

Egyébként sem száz százalékig biztos, hogy a nagy szabályváltozások után is marad a Mercedes-uralom, van rá esély, hogy a Mercedes-motor kimagasló teljesítménye ellenére is változik az erősorrend.