A Mercedes már elveszítette világbajnokát, a visszavonulását váratlanul bejelentő Nico Rosberget, és fennáll a lehetősége, hogy egy másik kulcsember is távozzon hamarosan.

A műszaki oldalért felelős csapatfőnök, Paddy Lowe szerződése lejár, és ha nem sikerül meggyőzni, pontosabban teljesíteni a fizetési elvárásait, 2017-ben már az egyik riválisnál dolgozhat.

Már ősszel hallani lehetett róla, hogy a Ferrari szeretné elcsábítani a brit szakembert, de a Motorsport.com és az Autosport is úgy tudja, hogy most nem az olaszok, hanem a Williams hívja Lowe-t. A grove-i alakulat állítólag hajlandó többet fizetni, mint a Mercedes, sőt még tulajdonrészt is adna neki.

paddy_lowe

Lowe nemrég arról beszélt, hogy nem érzi szükségesnek a váltást, hiszen több mint 20 éve a Mercedesszel dolgozik (1995-től a motorpartner McLarennél, majd három éve a gyári csapatnál), azonban érdemes megjegyezni, hogy Forma-1-es karrierjét a Williamsnél kezdte, így a vastagon fogó ceruza, a nosztalgia és az új kihívás együttesen már vonzó lehet számára.

Ha Lowe távozik, legvalószínűbb utódja a nyáron a Ferrarit otthagyó James Allison lehet, egyesek tudni vélik, hogy máris van valamilyen előzetes megegyezése a Mercedesszel, és amint lejár a kényszerszabadsága, munkába is állhat Brackley-ben.