A Williams a visszavonult Felipe Massa helyére egy 18 éves ifjoncot, a kanadai Lance Strollt ülteti.

A milliárdos édesapja pénzével erősen megtámogatott Forma-3-as Európa-bajnok az elmúlt négy-öt hónapban átfogó F1-es felkészítési programot vitt, a számára épített, legkorszerűbb szimulátorban gyakorolt, emellett külön tesztstábbal utazgatva egy 2014-es Williamst vezetgetett nyolc Forma-1-es pályán, de a grove-i alakulatnál így is hibákra számítanak tőle.

“Természetesen elkövet majd hibákat, kell majd javítgatnunk miatta az autót. De ezek hozzátartoznak a tanulási folyamathoz. Ha megnézzük a 2015-ös Forma-3-as évét, ott is volt jó néhány incidense (de idén már sima éve volt)” – magyarázta a Reutersnek nyilatkozva a Williams technikai főnöke, Pat Symonds.

lance_stroll_f3

Strollt az F3-ban is segítette édesapja, megvették neki a Prema Powerteamet, de Symonds szerint a tini a pályán bizonyított, és a kora sem jelent hátrányt.

“Csak és kizárólag a képességeinek és az érettségének köszönhette az F3-as bajnoki címét. A korához képest nagyon jól vezetett mindenféle viszonyok között. Jól ment, tudott az élről nyerni, volt, amikor a mezőnyön verekedte magát előre, jól vezetett esőben is. Igazi versenyző. És nem kell a nyugdíj kapujában állni ahhoz, hogy F1-es autóba ülhessen valaki. Szilárdan hiszünk Lance tehetségében, és kíváncsian várom, hogyan teljesít majd.”