Hamilton már a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt összeesküvésre utalt, felemlegetve, hogy a szezon előtt szerelőcseréket hajtott végre a Mercedes a garázs két oldala között. Hamilton azt ígérte, tíz év múlva megjelenő könyvében sok mindenről lerántja majd a leplet, többek között ennek valódi okáról is.

Úgy tűnik, Hamiltonnak még mindig nem sikerült megemésztenie az idei eseményeket, szerinte történtek különös dolgok a kulisszák mögött.

“Voltak incidensek, amelyek elég furcsának tűntek” – mondta Hamilton. “Bátran ki merem jelenteni, hogy voltak számomra kényelmetlen események, de az ilyesmire számítanom kellene. Előfordulnak ilyen dolgok, amikor valaki az élen harcolva mindent belead.”

“Egy csapat számára bonyolult helyzet, amikor két pilótája küzd a bajnoki címért. De ami nem öl meg, az csak megerősít: az ilyen helyzetekből sokat tanulhatunk másokról, még többet magunkról.”

A szezonzáró előtt elterjedt a hír, hogy a spanyolországi ütközés után Hamilton távozással fenyegette meg a Mercedest. Az angol ezzel kapcsolatban nem nyilatkozik.

“Csak előre tekintek, semmi szükség a múlton rágódni. A pletykák elindultak, és érdekes, hogy honnan. Részemről már a következő év van fókuszban.”