A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) határozott szándéka, hogy a közeljövőben valamilyen fejvédőt szereljenek a nyitott pilótafülkés versenyautókra, a bevezetés első terepe természetesen a Forma-1 lenne.

Az F1-ben az év eleje óta próbálgatták az ún. glóriát, azaz a Mercedes tervei alapján készült gyűrűt/keretet, egy ideig úgy tűnt, már 2017-re be is vezetik, de aztán úgy döntöttek, szélesebb körű, alaposabb tesztelésre van még szükség.

Ennek keretében a szezon második felének versenyhétvégéin az összes csapat összes autóján megfordult az eszköz a pénteki edzéseken, minden versenyző saját tapasztalatokat szerzett a glóriáról. A Toro Rossó-s Danyiil Kvjat úgy véli, ezek után az lenne a legokosabb, ha ők maguk dönthetnének egyszerű szavazás keretében arról, mi legyen az eszközzel.

f1_halo_gloria

“Beszélünk róla (a glóriáról). Egyespilóták semlegesek, mások mellette vannak, megint mások inkább ellene. 22 versenyző, 22 különböző személyiség, folyik az eszmecsere, de szerintem meg kellene szavaztatni minket, hogy kiderüljön a pilóták véleménye.”

“Nem könnyű, mert változnak a vélemények. Néha úgy tűnik, hogy a többség támogatja, máskor kevésbé lelkesek, bár annyira nem követem a dolgot, nem ez a kedvenc témám. A végső döntés az FIA-é, de ha meg akarják tudni a versenyzők véleményét, akkor ahelyett, hogy a szövegesen kérnék, egyszerűen szavaztassanak meg minket, igen vagy nem.”