A világbajnok Nico Rosberg teljesen váratlan visszavonulása miatt a Mercedes-csapat kénytelen decemberben versenyzőt keresgélni a 2017-es szezonra. Bár sokan szeretnének egy csúcsversenyzőt – leginkább Fernando Alonsót – látni Lewis Hamilton mellett egyre inkább úgy fest, hogy a saját nevelésű Pascal Wehrlein bevetése mellett döntenek majd.

“Tiszteletben tartjuk a versenyzők más csapatokkal kötött szerződéseit. Mi sem szeretnénk, ha a pilótáink alkalomadtán megpattannának tőlünk. Pontosan erre vannak a szerződések, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt. Elég jó képünk van a szerződési helyzetekről, és az elmúlt pár napban azokkal a pilótákkal is beszéltünk, akikről nem tudtunk biztosat ebben a tekintetben” – mondta a csapatfőnök, Toto Wolff a német DPA hírügynökségnek.

bottas_wolff

Bár úgy hírlik, a Williams nagyon nem szeretné odaadni tapasztalt pilótáját, a Mercedes számára talán Valtteri Bottas lehetne a legreálisabb választás.

“Természetesen lehetséges kölcsönösen előnyös megoldást találni egy másik csapattal a pilótáról, ha mindkét oldalon megvan a hajlandóság. Szóval nem zárnám ki ezt sem” – ismerte el Wolff, hozzátéve azonban, hogy Wehrlein is esélyes.

“Ha lenne karácsonyi kívánságlistám, az szerepelne rajta, hogy Pascal még eltöltsön egy-két évet egy középcsapatnál. De ehelyett kompromisszumos listát kell összehoznom, szóval miután Nico bátor döntést hozott, talán a csapatnál is egy bátor döntésre van szükség. Pascal ambiciózus fiatal, nagy céljai vannak, amelyeket mi is osztunk. Ezért is tagja az utánpótlásprogramunknak.”

wehrlein2

A Force India által nemrég a másik Mercedes-ifjonc Esteban Ocon kedvéért mellőzött Wehrlein az idei manoros szereplés után a Sauberrel tárgyalt a jövő évről, de a Mercedes leállította a megbeszéléseket.

“Előrehaladott szakaszban jártunk a Sauberrel, az elmúlt pár hétben igen jó tárgyalásaink voltak, de az új helyzet miatt egyelőre felfüggesztettük ezeket” – mondta el Wolff.