Mivel 2016 Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg múlt pénteken váratlanul bejelentette visszavonulását, a Mercedesnek új csapattársat kell keresnie Lewis Hamilton mellé.

A bajnokcsapatot péntek óta tucatnyi pilóta kereste meg, kedvükre válogathatnak, azonban a legegyszerűbb, legsimább megoldás az lenne, ha saját neveltjüket, Pascal Wehrleint választanák. A német ifjonc évek óta a Mercedes neveltje, 2015-ben DTM-bajnok volt, idén a Manornál tanulta az F1-et – Ausztriában pontot is szerzett -, és számos alkalommal tesztelt is velük, legutóbb alig egy hete, az abu-dzabi Pirelli-teszten.

Az alkalmazása semmibe nem kerülne, örömmel aláírna egy egyéves szerződést, ahogy az egyértelmű második számú pozíciót is elfogadná, cserébe a bizonyítási lehetőségért.

wehrlein2

A 22 versenyző úgy érzi, készen áll arra, hogy átüljön a nagycsapathoz:

“Egy F1-es idény nem sok, de úgy érzem, készen állok a feladatra, megvan az önbizalmam hozzá” – mondta a Motorsport.comnak. “A döntés a főnökök kezében van. Toto telefonja péntek óta égett a hívásoktól, sok versenyző megkereste, amivel semmi problémám, a legjobb lehetőséget kell választani.”

Wehrlein szerint az egyik ütőkártyája az lehet, hogy mindenkinél jobban ismeri a Pirelli új, eltérő szerkezetű, szélesebb 2017-es gumijait: “Azt hiszem én vezettem a legtöbb napot a 2017-es gumikon, ez a tapasztalat pedig nagyon fontos.”

Bestcars