A Forma-1 friss világbajnoka, Nico Rosberg múlt pénteken bejelentette, hogy azonnali hatállyal kiszáll a sportágból, visszavonul.

Mivel a Mercedesnek új versenyzőt kell találnia 2017-re, az elmúlt három napban minden elképzelhető név felmerült, ahogy az sem titok, hogy tucatnyi pilóta kopogtatott a bajnokcsapatnál.

Sokan szívesen megnéznék Fernando Alonsót vagy Sebastian Vettelt Lewis Hamilton mellett, de úgy tűnik, erre nincs sok esély a jövő évre, ugyanis a Mercedes-főnök, Toto Wolff nem igazán akar szerződtetett pilótát elcsalni valamelyik topcsapattól, és ami a Ferrari német versenyzőjét illeti, ő sem akar mozdulni.

“Szerintem köztudott, hogy nekem és Kimi Räikkönennek is szerződése van a jövő évre. Idén nem sikerült elérnünk a kitűzött célt, ezért a legfontosabb, hogy a következő két hónapban a lehető legjobb munkát végezzük a gyárban. Meggyőződésem, hogy jövőre erősebb csomagunk lesz” – szögezte le a Ferrari évzáróján, az idén az amerikai Daytonában tartott Finali Mondialin.

Vettelt Rosberg visszavonulásáról, pontosabban arról is megkérdezték, hogy ő maga gondolt-e a kiszállásra az első bajnoki címe megszerzése után.

“Mindenki azt csinálhat, amit jónak lát. Tiszteletben tartom a döntését. Biztosan pihen egy jó nagyot, mielőtt belefog valami másba. Kellemes ünnepeket kívánok neki!” – mondta.

Bestcars