A Forma-1-ben 2008 óta nem rendeztek Francia Nagydíjat, de úgy tűnik, hamarosan felélesztik a versenyt.

Franciaországi hírek szerint a Provence-Alpes-Cote d’Azur régió az elmúlt egy évben keményen dolgozott a háttérben, hogy a dél-franciaországi Paul Ricard-pálya F1-es futamot kapjon, a szervezők pedig a napokban alá is írták a 2018-tól öt évre szóló szerződést az FOM-mel. Dátumot még nem tűztek ki, de úgy tudni, augusztus végi időpontot néztek ki, a Belga és az Olasz Nagydíj közé kerülhet a verseny.

Bár hivatalos bejelentés csak a jövő hétfőre kitűzött sajtótájékoztatón várható, a Reuters megkeresésére a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone ma megerősítette a hírt, hozzátéve, hogy ő júliusi időpontra gondol, a Német Nagydíj pótlásaként képzeli el a Francia Nagydíjat.

Bár a Francia Nagydíj utolsó helyszíne Magny-Cours volt, a Paul Ricard is otthont adott már a versenynek korábban, 1971 és 1990 között 14 alkalommal járt ott a száguldó cirkusz.

A pályát az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone vásárolta meg 1999-ben, a felújítások, modernizálás után versenyek rendezése mellett high-tech tesztpályaként is üzemel a létesítmény.

Bestcars