Jenson Buttonnak 2018-ra még opciója van a mclarenes visszatérésre, de a Forma-1-ben 2000-ben bemutatkozott, 2009-ben világbajnoki címet nyerő 36 éves angol pilóta az abu-dzabi versenyhétvége kezdetén bejelentette, hogy a 2017-es kiszállást véglegesnek tekinti, a mai lesz az utolsó F1-es futama.

A délutáni Abu-dzabi Nagydíj előtt Button az Instagramon tett közzé búcsúüzenetet:

“Úgy hallottam, nagy nap lesz nekem a mai. Valószínű, hogy a mai napon szíjaznak be utoljára egy F1-es autóba. Eseménydús 17 év volt ez! Szeretnék óriási köszönetet mondani mindenkinek, aki segített, támogatott az évek során, a családomnak, a barátaimnak, a csapattagoknak, a szurkolóknak, és végül, de nem utolsósorban Apunak, akiről remélem, hogy odafentről büszkén tekint le most ránk. Hiányzol, papa!”

“Az utolsó, abu-dzabi futamomon a lámpák kialvásától a leintésig mindent beleadok majd, szívvel-lélekkel vezetek, tudva, hogy akárhogy is alakuljon a mai nap, sikerült elérnem a célomat, azaz Forma-1-es világbajnok lettem. Álmokkal érkeztem, emlékekkel távozom.”

So I hear today is a pretty big day for me 😉 Today is the day that I will be strapped into an F1 car for probably the last time. It’s been an eventful 17 years! I’d like to say a massive thank you to everyone that has helped and supported me through the years including family, friends, team members and fans and last but not least my Dad who I’m hoping is looking down on us with pride, miss you papa. From when the lights go out at the start of my final race here in Abu Dhabi to when the chequered flag drops I will give it my all and drive with my heart knowing that whatever happens today I will always know I reached my goal and dream in life to become a Formula One World Champion. I arrived with dreams and leave with memories. #JB22 #thejourneyisthereward

Jenson Button (@jensonbutton_22) által közzétett fénykép, 2016. Nov 27., 01:31 PST

Button 2000-ben a Williamsnél mutatkozott be az F1-ben, 2001-2002-ben a Benetton/Renault-nál vezetett, majd 2003-tól a BAR Honda, majd teljes gyár csapattá váló Honda színeiben versenyzett. 2006-ban a Magyar Nagydíjon szerezte első futamgyőzelmét. A Honda 2008 végi kiszállása után a csapatfőnök, Ross Brawn neve alatt privát csapatként újjáélesztett Brawnnal tündérmesébe illően szerzett világbajnoki címet 2009-ben, majd 2010 óta a McLarennél szolgált hűségesen.

Button pályafutása alatt 304 futamon indult, 15 győzelmet, 35 egyéb dobogós helyezést, 8-8 pole-t és leggyorsabb kört szerzett.

A 14 órakor kezdődő szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj Button mellett a 2002-ben bemutatkozott, a Saubernél, a Ferrarinál és a Williamsnél szolgáló Felipe Massa búcsúfutama is lesz.

Bestcars