Felipe Massa az Abu-dzabi Nagydíjon utolsó Forma-1-es futamán indul, ezért a 2002-ben bemutatkozott pilótát szombat este a Yas Marina pályán csapata és pilótatársai, F1-es barátai, újságírók búcsúztatták.

Egy videós visszatekintés levetítése után a Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams nagylelkű gesztussal mondott köszönetet a brazil veterán 2014 óta elvégzett munkájáért: bejelentette, hogy Massa megkapja ajándékba a Brazil Nagydíjon használt Forma-1-es autóját.

williams_massa

“Nagyon büszke vagyok a pályafutásomra, mindenre, amin keresztülmentem, a nehéz pillanatokra és a nagyszerűekre. Úgy gondolom, ez a megfelelő idő, örülök a döntésemnek. Nehéz a befejezés mellett dönteni, amikor még mindig fiatal, még mindig formában van az ember, de nem szabad túl sokáig dolgozni, meggyőződésem, hogy a megfelelő időpontot választottam” – mondta Massa.

massa_01

Az időmérőn a 10. helyet megszerző brazil szeretné a lehető legtöbbet kihozni a búcsúfutamból:

“A 10. hely egyértelműen jó, jó érzés gyorsnak lenni. Ez volt az utolsó időmérőm, jó dolog erős teljesítménnyel zárni. Nem azért szállok ki, mert lassú vagyok. Készen állok a versenyre, remélhetőleg még ennél is jobban mennek majd a dolgok! Nem vagyok szomorú, elégedett vagyok a döntésemmel. Jó időmérős eredmény lelkesít. Tudjuk, mire jó az autónk. Nem lesz könnyű a futam, mert sok nálunk versenyképesebb autó van körülöttünk, de mindent beleadok, hogy a legtöbbet hozzam ki az autóból.”

Bestcars