A Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíj időmérőjének második szakaszában a Red Bull a többiekétől eltérő megközelítést alkalmazott, Daniel Ricciardo és Max Verstappen ultralágy helyett a tartósabb szuperlágyon futotta gyors körét, azaz azokon rajtolnak majd vasárnap.

A Q3-ban – természetesen már ultralágyon – a 3. időt futó Daniel Ricciardónak jók a kilátásai, de a fináléban csak a 6. helyet hozó Max Verstappen azért kevésbé boldog, de bánni nem bánja, hogy valami mással próbálkoztak.

“Az ultralágy elég gyenge hosszabb etapon. Az utolsó edzésen, jóval magasabb hőmérséklet mellett is nagyon jó volt a szuperlágy a hosszú etapon. Meglátjuk, mi lesz holnap, mindenesetre megpróbáltunk valami eltérőt. Ha ugyanazzal a gumikkal megyünk, akkor garantáltan cs üldözők maradunk, és nyilván nem ez a cél” – magyarázta a holland tini.

f1_abu_kval_16

“Holnap előrébb is kell kapaszkodnom. Egész hétvégén jó volt a tempóm, de az élcsapatok pilótái közül az utolsóként rajtolok, szóval egyértelműen nem vagyok elégedett, de biztosan érdekes verseny lesz.”

Verstappennek a szezonzáróra egy teljesíthető célja maradt, az, hogy a bajnokságban megelőzze az 5 ponttal előrébb álló Sebastian Vettelt, és megszerezze a 4. helyet. A Ferrari németje holnap a holland ifjonc mellől, az 5. rajkockából indul.

Bestcars