Noha a harmadik szabadedzést megnyerte, az időmérőre nem tudott eleget javulni a Ferrari, így Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel sorrendben a negyedik és ötödik hely lett a maranellóiaké az Abu-dzabi Nagydíjon.

A Ferrari pilótái azonban Daniel Ricciardóval szemben ultralágy gumikon rajtolnak, ami előnyt jelenthet. “Összességében nagyon elégedett vagyok” – mondta Vettel.

“Az autó sokkal jobb, mint tegnap volt, és megvolt a tempónk ahhoz, hogy legyőzzük a Red Bullt. Csak egy kicsivel csúsztunk le erről, de holnap egész biztosan a dobogóért harcolhatunk.”

“Az autó jó és gyors volt, de nehéz volt egy jó kört összerakni. Talán egy kicsit túl agresszíven is álltunk ehhez az időmérőhöz, de a lényeg, hogy a tempónk jó.”

“Az ultralágy gumi miatt előnyben lehetünk, meglátjuk, hogyan alakul a futam.”

“Az utolsó kör rendben volt, de azért nem volt nagyon jó” – így Räikkönen. “Nem sokkal maradtunk el a harmadik helytől, egy-két féktávon meglehetett volna, de így alakult.”

“Az autó jól viselkedett, és noha itt nem könnyű összerakni egy jó kört, legalább megpróbáltuk.”

“Nehéz megmondani, ki lehet előnyben a gumikkal, de nem hinném, hogy olyan rettentő nagy különbség lenne az ultralágy és a szuperlágy között. Aztán ki tudja?”

“A lényeg, hogy legyen egy jó rajtunk holnap.”

Bestcars