A héten kiderült, hogy a tervek ellenére 2017-ben újra nem lesz Német Nagydíj. Az abu-dabi paddockban azonban felröppent, hogy még menthető a 21 futamos idény, Hockenheim helyére esetleg a nemrég még az Olasz Nagydíj átvételéért küzdő Imola ugorhat be.

Ha a Forma-1-et legutóbb 2006-ban fogadó helyszín bekerül a naptárba, valószínűleg a Német Nagydíj dátumát kapja, ha mégsem, akkor a Magyar Nagydíj költözhet vissza július legvégére.

Egyéb változások is lehetnek még, változhat a Szingapúri, Maláj és Japán Nagydíj menetrendje, kérdéses, hogy mi lesz a Brazil Nagydíj sorsa, emellett az idén bekerült, Európa Nagydíj néven tartott azerbajdzsáni futam is mozoghat, ugyanis a 2016-os időzítés messze nem volt ideális: a bakui utcai verseny világ túlfelén lévő Kanadával alkotott párost, ami logisztikai rémálom volt, a tetejébe pedig ütközött a Le Mans-i 24 órás futammal. A bakui szervezők névváltoztatásra is készülnek, így Imola akár az Európa Nagydíj nevet is megörökölhetné.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa november 30-án ülésezik, a naptáron akkor végezhetnek változtatásokat.

Bestcars