A Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzését Sebastian Vettel idő előtt fejezte be, ugyanis sebességváltó-hiba miatt kénytelen volt félrehúzódni, az utolsó perceket a pálya szélén, a szalagkorlát mögött nézelődve töltötte. Utólag egyáltalán nem volt elkenődve, a műszaki hiba miatt pedig nem aggódik.

“Nyilván nem ideális, de nem lesz befolyással (a versenyre). És egész érdekes volt nézni a többi autót. Általában nem bánnám, ha nincs erre lehetőségem, de most érdekes volt az a pár kör. Nagyjából elvégeztük a mai munkát, szóval elégedettek lehetünk” – nyilatkozta.

A ferraris német a hiba előtt megfutotta a 3. legjobb időt, és a hosszú etapos idejével is elégedett volt.

“Úgy gondolom, ez a jobb péntekek közé tartozott, sőt, egy igazán jó péntek volt. Az első edzésen a meleg aszfalton küszködtünk egy kicsit, de estére lenyugodott az autó. Szóval tényleg egész jó volt. Az elején volt egy kis gondom az első gumikkal a hosszú etapon, talán egy kicsit túl agresszív voltam, de összességében jónak éreztem az autót. Szerintem jó lesz a tempónk. Remélhetőleg holnap, az időmérőn is ilyen lesz az autó, és a hozzá illő helyre jutok vele, akkor jó versenyünk lehet.”

Bestcars