A Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíj pénteki második edzésén a Red Bull versenyzői a Mercedes-pilóták és Sebastian Vettel mögött a 4-5. helyen zártak. Míg a ferraris német három tized alá szorította lemaradását Lewis Hamiltonhoz képest, Max Verstappen és Daniel Ricciardo már fél másodperc feletti lemaradással zárt. Hiszik, hogy szombatra javulni fognak.

“Pozitív nap volt. Mindig nehéz ez a pálya a változó hőmérséklet miatt, de a tempónk nem volt rossz, a balanszot kézben tartottuk. Szoros verseny lesz a Ferrarival, elég erősek ezen a hétvégén, de biztos vagyok benne, hogy mi még erősebbek lehetünk” – mondta a holland tini, hozzátéve, hogy a Mercedest azért már nehéz lehet elkapni a versenyen.

“Igen, talán egy korábbi kerékcsere segíthet, de ők se hülyék, szóval meg lehet próbálni, de aztán ha forgalomba érünk vissza, akkor annyi az egésznek. Egyelőre az a legfontosabb, hogy jó időmérőt teljesítsünk. Majd meglátjuk, mi lesz, de a Mercedes nagyon erős, az időmérőn pedig még jobban belehúznak.”

f1_abu_edz_15

A csapattársától mindössze egyetlen ezredmásodperccel elmaradó Ricciardo is úgy véli, szombatra képes lesz javulni a Red Bull:

“Egy körön még hozhatunk néhány tizedet, persze lehet, hogy a többiek is, de én bízom benne, hogy még előrébb léphetünk a mai tempóhoz képest. A hosszú etapunk jó volt ma is, de még azon is javíthatunk. A délelőtti versenyszimuláció ígéretes volt, és délután is versenyképesnek tűntünk. Én bízom benne, hogy holnap erősek lehetünk, de még bizakodóbb vagyok a vasárnapot illetően.”

A Mercedes-pilóták 79 ezredes különbsége alapján az ausztrál nagyon kíváncsian várja az időmérőt: “Itt aztán tényleg a határig lehet nyomni. Talán Nico még nem adott bele mindent, nem mutat meg mindent Lewisnak, de mindenképp érdekes lesz holnap. Mindenki Lewisnak jósolja a pole-t, szóval érdekes lesz látni, hogyan alakul.”

Bestcars