Felipe Nasr hiába szerzett dollármilliókat érő két pontot a Saubernek hazai futamán, szponzora, a Banco do Brasil kihátrál mögüle. Ennek következménye, hogy a hőstett ellenére a Sauber nem számol a brazil versenyzővel 2017-re, és szponzor nélkül máshol sincs túl sok esélye elhelyezkedni.

Felipe Massa már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy Abu-Dzabiban futja utolsó F1-es futamát, majdnem negyven év után maradhat brazil nélkül a sorozat.

“A Banco do Brasil elismeri Felipe Nasr tehetségét, és büszke arra, hogy része lehetett a Forma-1-es bemutatkozásában” – áll a bank közleményében.

“A költségcsökkentés és a marketingstratégia megváltozása miatt szükségessé vált a befektetések felülvizsgálata, és a kategóriából való kivonulás.”

Korábban már pedzegették, hogy Nasr helyére Pascal Wehrlein érkezhet a Manortól, a fiatal német állítólag a Sauber listájának első helyén áll. Wehrlein megerősítette, hogy a Mercedes valóban tárgyalt a Sauberrel.

“Volt tárgyalás. Várnom kell, aztán majd kiderül, mi lesz” – fogalmazott Wehrlein. “A Mercedes tárgyal a jövőmről, nekem csak várnom és vezetnem kell. Még semmi sincs aláírva, addig a legjobb tudásom szerint teszem a dolgom.”

Bestcars