A szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatóját egy kicsit rendhagyó módon tartották, a világbajnoki címért küzdő két Mercedes-pilóta, az éllovas Nico Rosberg és a címvédő Lewis Hamilton egy darabig csak kettesben ült az újságírók elé.

A moderátor, James Allen a párost megkérte, hogy a fotósok kedvéért álljanak fel és rázzanak kezet – ahogy ez szokás ilyenkor – azonban Rosberg és Hamilton csak állt egymás mellett, kezet nem ráztak.

Sokak azonnal úgy értékelték ezt, hogy a riválisok viszonya mélyponton van a finálé előtt, de Rosberg utólag tisztázta, hogy félreértésről volt szó, egyszerűen nem hallották a felhívást.

“Csak azt kérték tőlünk, hogy álljunk fel a fényképhez. Nem lett volna gond kezet rázni Hamiltonnal” – nyilatkozta a német Bildnek.

2014-ben megvolt a kézfogás

2014-ben megvolt a kézfogás

A versenyzők természetesen a viszonyukra vonatkozó kérdést a sajtótájékoztatón sem kerülhették el, akkor a német így felelt: “Voltak nehéz pillanatok, de nagyon jó momentumok is, és úgy vélem, idén előrelépés történt, semleges a viszonyunk, képesek vagyunk kezelni a dolgokat.”

Hamilton egész hosszan beszélt a témáról, dicsért, de oda-oda is szúrt Rosbergnek:

“Érdekes dolog ez. Gyerekként nagyon jóban voltunk. Persze akkoriban a versenyhétvége gokartozást jelentett, ami jó móka, az ember vezet, kiszáll, hülyéskedik. Mond pár adatot a mérnöknek, aztán irány a Playstation, az egykerekűzés… Sok közös volt bennünk, imádtuk a pizzát, imádtunk befalni egy teljes doboz Kellogg’s Frostiest, csináltunk mindenféle őrültséget, nagy motorostúrákra mentünk. Én a mai napig ezt csinálom, de Nico megváltozott ebből a szempontból, egyértelműen csakis, kizárólag önmagával foglalkozik.”

“Aztán még fiatalon elváltunk, ő elment a Forma BMW-be, én a Forma Renault-ba. Végül eljutottunk a Forma-1-be, amiről gyerekként álmodoztunk, és bár voltak jobb és rosszabb időszakok, azért mostanra, tavalyra, már így öregebb fejjel – főleg, hogy milyen rég ismerjük egymást -, sikerült jó kapcsolatot kialakítani.”

“Nagyon örülök neki és a családjának, büszke vagyok rá, hogy túl tudtunk lépni a rivalizáción, büszke vagyok rá, amiért ilyen jól versenyez, főleg idén, és összességében is jó, hogy ő a csapattársam.”

Bestcars