A 2016-os Forma-1-es bajnokságot eldöntő Abu-dzabi Nagydíj pénteki szabadedzésein a címvédő Lewis Hamilton mindkétszer gyorsabb volt csapattársánál, a pontversenyben vezető Nico Rosbergnél.

A Mercedes angolja elégedett volt az első nappal, hasonlóan is szeretné folytatni:

“Nagyszerű nap volt, összességében nagyon sima, nem volt semmi komoly probléma. A második edzésen az első nekifutásom nem volt a legjobb, nagy volt a forgalom, nem tudtam gyors kört futni, de aztán sikerült egy tisztességes, bár nem tökéletes időt hozni. Nagyon sok munkát munkát sikerült elvégeznünk mind a rövid, mind a hosszú etapokon. Igazán elégedett vagyok az autóval, jó helyzetből várom a holnapot.”

“A pole pozíció a cél. Ezen a pályán jó rég nem sikerült már, de tudom, hogy gyors vagyok itt, az autó is nagyszerűnek tűnik, és még van benne egy kis tartalék, arra koncentrálok, hogy azt kihozzam belőle” – magyarázta.

f1_abu_edz_24

Az Abu-Dzabiban az elmúlt két évben pole-t szerző, tavaly győzni is tudó Rosberg az első edzésnap után semmit sem mondott a hétvége további kilátásairól:

“Rögtön jól indultam a balansszal, sikerült jól belőni. Mindig érdekes, hogyan változnak a dolgok a meleg után a hűvösebb időben, hogyan megy az alkalmazkodás, de az autónk minden körülmények között jól működött. Üres és teli tankkal is rendben volt. Az első gumik szemcsésedése kihívást jelent, ezzel még foglalkoznunk kell a versenyre való felkészülés során.”

Rosberg 12 ponttal vezet Hamilton előtt, ahhoz, hogy biztosan, a csapattársa eredményétől függetlenül biztosan világbajnok legyen, vasárnap a dobogón kell végeznie.

Bestcars