A Mercedesnél a 2016-os szezonra kicseréltek néhány szerelőt Lewis Hamilton és Nico Rosberg stábja között. A csapat hivatalosan azzal indokolt, hogy meg akarták előzni a klikkesedést, de egyesek szerint egyszerűen csak Hamiltont akarták hátrányba és/vagy Rosberget előnybe hozni a lépéssel. A Hamiltont többször is sújtó műszaki problémák nem segítettek eloszlatni ezt a gyanút.

A Hamilton autóját érintő hibákból profitáló, a szezonzáró előtt 12 pontos előnyben lévő Rosberget is megkérdezték a cserékről, így felelt:

“Három éve küzdünk egymás ellen, a győzelmekért, a bajnoki címekért harcolunk, így természetes, hogy kialakul egy kis megosztottság a garázs két oldala között. Ez viszont nem jó a csapat általános teljesítménye szempontjából. Jó csapatszellem kell, mindenkinek egy irányba kell húznia, ezért hozták meg ezt a döntést a rotációról” – mondta.

Amikor Hamiltonra került a sor, ő a korábban is alkalmazott taktikájához nyúlt, burkoltan összeesküvést sejtetett: “Szívesen meghallgatnám, neked mivel indokolták (a cseréket). Ha 10 év múlva megveszik a könyvemet, majd megtudják, mi is történt pontosan. Érdekes olvasmány lesz.”

rosberg_hamilton_1

Az angol ezután azért hangsúlyozta, hogy bízik a szerelőiben és a mérnökeiben, jól dolgoznak együtt.

“Szilárd meggyőződésem, hogy az én stábom még sosem dolgozott olyan keményen, mint idén, és hogy az eredményünk nem áll arányban az elvégzett munkával. De azért még van esélyünk, hajtunk, motiváltak vagyunk, a győzelemre koncentrálunk. Nagyon büzske vagyok a mérnökeimre, idén igazán összerázódtunk.”

“Az új szerelőkkel elég húzósan indult az év, főleg, ami őket illeti, ugyanis nem értették, mi van, amikor állandóan műszaki problémáim voltak, és ezért a közösségi médiában is kaptak, a szurkolók, az emberek őket hibáztatták valami olyasmiért, amihez nem volt közük.”

“De aztán jöttek a közös sikerek, nagyon jó kapcsolatot építettem ki velük, szóval igazán büszke vagyok az egész gárdámra, és úgy érzem, megdolgoztunk a bajnoki címért, de még itt van ez az utolsó verseny, amikor nem tehetünk mást, mint hogy beleadunk mindent, ahogy korábban is. Igazi egységgé kovácsolódtunk, és így is folytatjuk.”

Bestcars