Fernando Alonso a McLaren-Hondával tavaly a mezőny végében, idén a kicsit jobb autóval a középmezőnyben küzdött csak. Szerződése 2017 végén lejár, akkor már 36 éves lesz, és mivel két kortársa, Felipe Massa és Jenson Button is búcsúzik, adja magát a kérdés, hogy az időnként szintén fáradtnak, kiábrándultnak tűnő spanyol marad-e.

A kétszeres világbajnok Abu-Dzabiban azt bizonygatta, hogy még nagyon is formában van, a 2016-ost pályafutása egyik legerősebb szezonjaként említette, a 2005-ös és 2006-os bajnoki évei elé sorolta.

“Talán a 2012-es volt a legjobb F1-es idényem” – utalt arra, amikor a Ferrari volánjánál küzdött a Red Bull-os Sebastian Vettel ellen. “Aztán a 2014-es, és valószínűleg az idei kerül a dobogó utolsó fokára. Minden helyzetben nagyon magabiztosan éreztem magam az autóban. Jól érzem magam, még a Brazil Nagydíj utolsó 10 körén, 14 körös használt gumikkal is versenyképes voltam. A magabiztosság lehetővé teszi, hogy a határon autózzak” – magyarázta.

Alonso azért is büszke az idei évre, mert világbajnok csapattársát, Jenson Buttont magabiztosan verte: “Jenson hihetetlen versenyző, tavaly megtapasztaltam ezt. Idén viszont sokszor sikerült elé kerülnöm, szóval a versenyzés tekintetében igen magas színvonalúnak értékelem ezt az évemet.”

A spanyolt az is lelkesíti, hogy 2015-höz képest sokat fejlődött a McLaren-Honda, a tavalyi 27-hez képest idén már 75 pontot szerzett.

“Elégedett vagyok a munkánkkal, a csapat fejlődésével. Egészen más szájízzel futunk neki a szezonzárónak. 12 hónappal ezelőtt itt, Abu-Dzabiban csalódottak voltunk, elég borús volt a hangulatunk. Idén viszont az optimizmus a jellemző. Tudjuk, hogy még messze vagyunk a bajnoki címtől, de sokkal jobb a hangulat, mint tavaly.”

Bestcars