Az Autosport úgy tudja, hogy Wehrlein már az első számú jelöltnek számít a Saubernél, amely hétfőn jelentette be Marcus Ericsson megtartását.

Noha Felipe Nasr valószínűleg 30 millió dollárt érő két pontot szerzett a Brazil Nagydíjon a Sauber számára, a maradására nincs túl sok esély. Ennek oka, hogy a Banco do Brasil továbbra sem erősítette meg, jövőre is támogatja-e a brazil pilótát.

A tárgyalások emiatt megrekedtek, olyannyira, hogy Nasr jelenleg a Sauber listájának alján van. A Mercedes-nevelésű Wehrlein ezzel szemben egy kis pénzt is be tudna tenni a kasszába, amire a csapatnak nagy szüksége van.

Amennyiben Wehrlein valóban a Sauberhez kerül, két üres ülése is lehet a Manornak. A csapatnak biztosan pénzes pilótákra lesz szüksége, ahogy ugyanis Nasr pontszerzése 30 millió dollárt hozott a Saubernek, ugyanekkora lyukat ütött a bajnokságban a szezon utolsó előtti futamáig tizedik Manor büdzséjében.

Az Autosport szerint a Sauber tárgyal Rio Haryantóval is, akinek erős az ázsiai háttere, Esteban Gutierrez visszatérésére viszont nincs sok esély.

Bestcars