A hétvégi Abu-Dzabi Nagydíjon a Mercedes két pilótája, az éllovas Nico Rosberg és a címvédő Lewis Hamilton utoljára csap össze, hogy eldöntsék, ki lesz 2016 Forma-1-es világbajnoka. A német pilóta 12 ponttal vezet az angol előtt, így neki Hamilton győzelme esetén is elég egy 3. hely, persze addig is el kell jutni.

Annyi biztos, hogy a csapat nem kíván beleszólni a párbajba, mindkettejük sikerének ugyanúgy örülnének:

“Az, hogy három éven belül másodszorra a szezonzárón dől el a bajnoki cím sorsa a mi pilótáink között, mutatja, hogy mennyire kiegyenlített a küzdelmük. És azt is, hogy mennyi mindent elért ez a csapat. Büszkék lehetünk. Csapatként idén már csak egyetlen feladatunk maradt: az, hogy Nicónak és Lewisnak olyan autót adjunk, amivel a leintésig küzdhetnek. Mindketten kiemelkedően versenyeztek, mindketten megérdemelten lennének világbajnokok” – magyarázta a csapatfőnök, Toto Wolff.

“A rekordhosszú naptár és a 2017-es szabályváltozásokra való felkészülés miatt kimerítő év volt ez mindannyiunknak, egy ilyen kitartási küzdelem után a győztes minden kétséget kizáróan megérdemli majd a sikert. Kíváncsian várjuk, melyikük lesz az. Győzzön a jobbik!”

lauda_wolff

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda leszögezte, hogy semmilyen módon nem próbálják majd befolyásolni a végeredményt, teljesen szabad lesz a verseny:

“Nem számít, hogy állnak a pontok, nem fogunk beleszólni a versenyükbe. Nem lesz előzetes egyeztetés az első kanyarról. Ahogy minden hétvégén, most is szabadon versenyezhetnek. Mindketten a pole-ért és a győzelemért mennek. Keményen dolgoznak majd a beállításokon, hogy a leggyorsabbak lehessenek. Aztán ha az utolsó pár körben Nico a második vagy harmadik, már csak azért kell imádkoznia, hogy az autó ne hagyja cserben.”

“Nincs favorizálás. Toto és én kezdettől fogva mondtuk, hogy minden nyitott. Ugyanígy látja ezt (a Daimler-vezér) Dieter Zetsche is” – tette hozzá.

BestCars_620x310