A WEC (FIA hosszútávú világbajnokság) múlt hétvégi bahreini futam Mark Webber számára pályafutása utolsó profi versenye volt, hiszen az egykori Forma-1-es pilóta nemrég bejelentette, hogy végleg visszavonul.

A tavaly a Porschével világbajnoki címig jutó, Bahreinben egy 3. hellyel búcsúzó ausztrált F1-es jó barátja, Fernando Alonso is köszöntötte, videoüzenetébe beleszőve, hogy a száguldó cirkusz után ő maga is a WEC-be megy majd:

“Fantasztikus pályafutásod volt, a Porschével is sikeres voltál most. Nem vártál meg engem, pedig jó lett volna együtt, de úgy gondolom, ott leszel majd és sok mindent kérdezhetek tőled, amikor én is csatlakozom ahhoz a kalandhoz. Nagyszerű ember vagy, szívből kívánom a legjobbakat!”

webber_wec

Alonso mclarenes szerződése 2017 végéig él, a spanyol az elmúlt hónapokban számtalanszor elmondta, hogy a folytatás azon múlik, az új szabályok mellett mennyire lesz élvezetes a versenyzés. A kétszeres bajnok egy interjúban egyébként arra is utalt, hogy 2017-re “szabadságra vonuló” kor- és csapattársához, Jenson Buttonhoz, valamint a visszavonuló Felipe Massához hasonlóan belefáradt már a másfél évtizednyi F1-es hajtásba.

BestCars_620x310