A Sauber-csapat hétfő délelőtt bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Marcus Ericssonnal, így a svájci alakulat egyik helye elkelt. A hosszabbítás nem meglepő, ugyanis nyílt titok, hogy a nyáron érkezett új tulajdonos, a Longbow befektetési cég mögött svéd pénzek állnak.

“Nagyszerű hír, hogy egy újabb évet tölthetek a Saubernél! Már két évet lehúztam a csapatnál, otthon érzem magam itt. Nagy köszönet mindenkinek, amiért bíznak bennem! Nagyon sokat fejlődtem, amióta a Saubernél vagyok. Voltak jobb és voltak rosszabb időszakok, de mindig összetartottunk és keményen dolgoztunk” – mondta az idén még pont nélkül álló svéd.

“Az új tulajdonos érkezésével pozitív lökést kapott a csapat, izgalmas időszak jön. Sok motorsportszakember érkezik a Sauberhez, ami jó jel a jövőre nézve. 2017-re a célom, hogy az idei szezon második felére építkezzek tovább. Alig várom a 2017-es évet, hogy megpróbáljunk visszatérni a középmezőnybe és rendszeresen pontokat szerezhessünk” – tette hozzá.

A Sauber másik ülése egyelőre szabad, a csapat “a maga idejében” közli majd annak sorsát. Idén az elmúlt két évben a brazil Felipe Nasr volt Ericsson partnere, ám úgy tudni, a szponzori támogatása elapadt. Nasrt hírbe hozták már a Manorral, míg a Sauberrel kapcsolatban felmerült a manoros Mercedes-ifjonc, Pascal Wehrlein neve.

BestCars_620x310