Dennist a héten távolították el a McLaren éléről tulajdonostársai, az egykori csapattulajdonos Eddie Jordan szerint ez nem is annyira meglepő.

“Jó ideje voltak zűrök és bajok” – mondta Jordan. “Ez nem hetekkel vagy hónapokkal ezelőtt kezdődött, évek óta tart.”

“Ron vezetési stílusa okozott súrlódásokat a vezetőséggel. 69 éves, nagyszerű, briliáns karriere volt, ezt nehéz lenne vitatni, de valami már nem működött.”

Az elmúlt években a McLaren nagy céggé nőtte ki magát számtalan érdekeltséggel, Jordan szerint ez is benne lehet az F1-es csapat hanyatló formájában.

“Az utóbbi időben mindig kritikus voltam a McLarennel kapcsolatban, mert a csapat a közelében sincs azoknak az eredményeknek, amelyekre méltó lenne.”

“Amikor bajnokságot nyertek, Ron Dennis arra koncentrált, amire kellett. A csapat része volt, a csapat részének is látszott: úgy öltözött, mint a csapat többi tagja.”

“Az elmúlt években sokat foglalkozott az utcai részleggel, civilben mászkált. Így elég nehéz mindenben benne lenni, különösen úgy, hogy a Forma-1-ben nagyon gyorsan fejlődik minden.”

Dennis eltávolítása nem befolyásolja a csapat jövő évi felállását: Stoffel Vandoorne-ért ugyan éppen Dennis harcolt a legelszántabban, de távozása után sem túrhatja ki senki a belga tehetséget.

best-cars