Bernie Ecclestone és a Forma-1 élcsapatai együtt kampányolnak azért, hogy a sportág egyre bonyolultabb, a versenyzők által is kritizált szabályait egyszerűsítsék, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) biztonsági és műszaki megbízottja, egyben az F1 állandó versenyigazgatója szerint viszont lehetetlen lenne a 70-80-as évekhez visszatérni ezen a téren.

“Úgy gondolom, sajnos az egész Forma-1 bonyolultabbá vált azóta. Persze annyiban is össze lehet foglalni a versenyzésre vonatkozó előírásokat, hogy a versenyzőknek kötelező biztonságosan vezetniük, de egy ilyen egyszerű szabály esetén állandóan felvetődne a kérdést, hogy ez mit is jelent pontosan. Ez belefér, az belefér?” – idézte a német Auto Bild.

“Szóval ami engem illet, nem látok rá esélyt, hogy egyszerűsödjenek a szabályok, ugyanis az egész sportág komplex, ez a valóság, így fejlődött az elmúlt két évtizedben.”

FIA_zaszlo

A lap szerint Whiting az állandó versenybíró(k) alkalmazásával javítana a büntetések kiszámíthatatlanságán, következetlenségén, állítólag arra biztatja a csapatokat, hogy közös levélben kérjék ezt az FIA-elnök Jean Todttól.

Whiting az Auto, Motor und Sportnak a múlt vasárnapi Brazil Nagydíj többszöri megszakításáról és biztonsági autós szakaszairól beszélt. Szerinte nem voltak jogosak a kritikák, ugyanis “az eső intenzitása folyamatosan változott; az élen haladók menni akartak persze, hiszen ők láttak a legjobban, de a pilóták többsége szerint semmit nem javult a helyzet”.

A versenyigazgató azt mondta, a Red Bull-os Daniel Ricciardótól és a Toro Rossó-s Danyiil Kvjattól kapta a legértékesebb és legpártatlanabb visszajelzéseket a pályaviszonyokról.

BestCars_620x310