Miután Nico Hülkenberg úgy döntött, hogy 2017-től a Renault-nál folytatja Forma-1-es pályafutását, a Force Indiának találnia kellett valakit a helyére.

A silverstone-i csapat végül azt az Esteban Ocont választotta, aki a Mercedes neveltjeként ugyan, de épp a Renault tesztpilótájaként töltötte a 2016-os szezon első felét, mielőtt a Belga Nagydíjtól beült a Manor autójába.

“Megerősíthetem, hogy tárgyaltunk a Renault-val is, de azt nem mondhatom el, miért is nem mentem oda” – mondta a fiatal francia a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában.

“És hogy őszinte legyek, a legfontosabb az, hogy van ülésem a jövő évre. Ha belegondolok, már így is a terveim előtt járok, hiszen úgy képzeltem, hogy majd 2017-ben jutok be valahogy az F1-be, viszont már most itt vagyok, és sikerült versenyképes helyet szereznem a jövő évre!”

Ocon Force Indiá-s igazolása mögött a motorszállító Mercedes ráhatását látják, de a fiatal pilóta emlékeztet, hogy ennél több kellett, hiszen a szintén jelölt Pacal Wehrlein is a németek neveltje:

“A Force India adta a lehetőséget. A Mercedes egyengeti a pályafutásomat, de Force Indiánál nincs hatalmuk. És ne feledjük a másik nevet, amelyik felmerült Nico Hülkenberg lehetséges utódjaként, őt is a Mercedes menedzseli.”