Lewis Hamilton a múlt vasárnapi Brazil Nagydíjon sorozatban harmadik futamát nyerte, csapattársa, Nico Rosberg előnyét 12 pontra csökkentette a bajnokságban. A Mercedes-pilóták küzdelme a jövő hétvégi szezonzárón, az Abu-Dzabi Nagydíjon dől el. Nagy kérdés, hogyan.

“Ahogy Bernie megrendelte, Abu-Dzabira marad a leszámolás. A különbség 12 pont, egymás között kell eldönteniük a dolgot a pályán” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.

“Nekünk annyi a dolgunk, hogy mindkettőjüknek erre alkalmas autót adjunk. A legnagyobb rémálmom, hogy valami műszaki hiba adódik” – tette hozzá Wolff, aki nagyon jól emlékszik arra, hogy a 2014-es abu-dzabi futamon a technikai ördöge az elméleti esélyt is elvette Rosbergtől, és még inkább arra, hányszor hagyta cserben az autó Hamiltont idén.

braz_f1_fut_18

Az utóbbi futamokon magasabb fokozatba kapcsolt, a megbízható autóból mindent kihozó Hamilton Interlagosban beérte a taktikus, nem kockáztató, az előnyét beosztó Rosberget a győzelmek számában, és ha az angol nyer, de csapattársa a megfelelő pozícióban ér be, akkor kevesebb futamgyőzelemmel (10-9) lesz világbajnok – egyesek szerint érdemtelenül.

A Mercedes-csapatot 2013 végéig irányító Ross Brawn a Guardiannek adott friss interjújában jelezte, hogy nem ért ezzel egyet: “Lewis kiemelkedő, de Nico is lenyűgöző. Akármelyikük is győzzön, megérdemelt lesz a siker, azonban a kitartása, elszántsága miatt én egy kicsit Nico felé hajlok.”