A Sauberhez nyáron megérkezett új tulajdonos, a rejtélyes Longbow állítólag svéd háttérrel rendelkezik, ezért Marcus Ericsson ülése 2017-re is biztos a svájci csapatnál, a másik hely sorsa azonban nyitott.

A jelenlegi versenyző Felipe Nasrnak állítólag szponzori nehézségei vannak, igaz, a múlt vasárnapi hazai versenyén szerzett 9. helyével, 2 pontjával így is dollármilliókat hoz az alakulatnak.

Mivel az otthon közkedvelt Felipe Massa az év végén visszavonul, Nasr megtartása a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone számára is fontos lenne a brazil piac miatt.

“Egyelőre nem tudom, lesz-e brazil a rajtrácson jövőre. Én nagyon remélem, hogy Nasrnak van esélye, mert szeretném itt látni. Próbálok segíteni is neki, azonban arra nem vagyok képes, hogy ráerőltessek egy pilótát egy csapatra” – nyilatkozta Interlagosban.

kanada_f1_67

Miután a Force India inkább a fiatalabb Esteban Ocont választotta, a Mercedes másik manoros neveltje, Pascal Wehrlein hoppon maradt. Állítólag a Merci a Saubernél érdeklődik, esetleg ott léphetne egy kicsit nagyobb csapathoz.

“A sajtóban megjelent, hogy dühös vagyok és magyarázatot várok a Force Indiától, de ez nem igaz. Én csak annyit mondtam, hogy szeretném tudni az okát, hogy miért nem engem választottak” – mondta a Motorsport-magazin.comnak.

A Sauber-vonalról így beszélt: “Én nem tudok erről. A Mercedes tárgyal a nevemben. Tény viszont, hogy van egy üres hely a Saubernél, és van üres hely a Manornál is” – utalt arra a német, hogy Rio Haryanto és Esteban Gutierrez mellett Nasr is jelenlegi csapata listáján van.