Az idény végén visszavonuló Felipe Massa vasárnap utolsó hazai Forma-1-es versenyén indult, a célig azonban nem jutott el, ugyanis másokhoz hasonlóan rajta is kifogott a célegyenes elején álló víz, kipördült, a bokszutca bejáratánál leállt.

A brazil veterán a roncstól gyalog sétált vissza a Williams garázsához egy brazil lobogóval a kezében, előbb a közönség, majd a bokszutcában fogadására kivonuló Mercedes- és Ferrari-csapattagok tapsától kísérve, végül felesége és kisfia fogadta. Massa nem bírt a könnyeivel.

Utólag azt mondta, nem bánja, hogy így alakult.

“Egy kicsit sajnáltam a dolgot, mert szerettem volna a lehető legjobb eredményt hozni a csapatnak és a közönségnek. Sajnos nem jött össze, de azt hiszem, jobb is volt így. Számomra így igazán különleges volt. Isten tudja, mit akar. Hogy pont ott estem ki, és szembesülhettem a brazil emberek és a paddockbeliek, a volt munkatársak szeretetéből…” – magyarázta a Sky Sportsnak.

“Nehéz leírni az érzést, nagyon különleges volt látni, ahogy a futam közepén a srácok előjöttek a garázsból csak miattam. Sosem felejtem el ezt a napot, mindannyian örökké a szívemben lesznek” – tette hozzá.

BestCars-Cikk-620x310