A brit Jenson Buttonnak a 2017-es év lesz az első teljes éve a száguldó cirkuszon kívül, szabadságát még Monzában jelentette be.

Azért az egykori világbajnok nem akar teljesen felhagyni a versenyzéssel – 2018-ra még opciója van az F1-es visszatérésre -, és érthető módon bőséggel akadnak is lehetőségei más sorozatokban, azonban állítása szerint mindenképp szakít még egy kis időt a pihenésre a váltás előtt, hiszen már 19 éves kora óta a Forma-1-gyel él. 2017-ben nem visz majd teljes idényt sehol.

kanada_f1_37

Éppen ezért a japán Super GT bajnokságba csak az év második felében csatlakozik be, augusztusban rendezik ugyanis a szuzukai pályán az 1000 kilométeres futamot, ahol harmadik pilótaként indulna. Továbbá az amerikai székhelyű Global Rallycross Championshipben is szívesen szerepelne, ahol a Honda is jelen van (ellentétben az FIA-s világbajnoksággal, amelyben nincs ott a japán gyártó). A 2009-es világbajnok a hosszú távú világbajnokságban (WEC) való szereplést, a Le Mans-i részvételt kizárta.

Annyit elárult, hogy bár a McLaren-Honda alkalmazásában marad, nem feltétlenül kell majd a két márka valamelyikénél versenyeznie, tehát a lehetőségei bőségesek.

“Én már mindent elértem az F1-ben, amit kitűztem magam elé. Persze, mindenki szeretne még több győzelmet és több világbajnoki címet, de abból kell élni, ami van. Elégedett vagyok azzal, amit elértem, most már csak az élvezet kedvéért fogok versenyezni, ez a célom a jövő évre” – nyilatkozta.