A vasárnapi, esős Brazil Nagydíj megnyerésével Lewis Hamilton pályafutása 52. diadalát aratta, amivel az örökranglistán megelőzte az 51 sikert elérő Alain Prostot, így ő lett a Forma-1 történetének második legeredményesebb versenyzője.

A csúcstartó Michael Schumacher 91-es értéke még innen is nagyon messze van, de egy másik tekintetben már a hétszeres bajnok F1-legendát is megelőzte a Mercedes angolja.

Hamilton ezelőtt sosem nyert Interlagosban, a tízéves karrierben fájó hiányt jelentett a Brazil Nagydíj otthona, de miután most ezt is kipipálhatta, már 24 különböző Forma-1-es pályán győzött, ami új rekord. Schumacher 23-as rekordját két héttel ezelőtt, Mexikóban érte be a mercis.

A háromszoros világbajnoknak a jelenlegi naptárból csak egyetlen helyszín, Baku hiányzik – az idén Azerbajdzsán fővárosában első ízben megtartott versenyt Nico Rosberg nyerte.

A különböző pályákon elért győzelmek listáján Hamilton és Schumacher mögött egyébként Prost (22), Sebastian Vettel (21), valamint Nigel Mansell és Fernando Alonso (19-19) áll.

BestCars-Cikk-620x310