A Red Bull a Brazil Nagydíj első szabadedzésén még a Mercedes szintjén járt, de délutánra visszaestek, a két Williams is megelőzte őket, Daniel Ricciardo az 5., Max Verstappen a 6. lett.

Az ausztrál pilóta azt mondta, izgalmas lehet a csata, de a Mercedes ellen csak akkor lesz esélyük, ha az időjárás is besegít:

“Úgy gondolom, hogy a Mercedeshez és a Ferrarihoz viszonyított különbségünk rendben van. A Williams meglepetés, de őszintén szólva jó dolog, jó, hogy még egy csapat képben van, nagyobb lesz a verseny vasárnap, ha így marad, és persze jó lehet Felipének is, jó versenyt futhat.”

braz_f1_edz_23

“Kevés benzinnel nem volt rossz a tempónk, de megtankolva már egy kicsit küszködtünk ma, vigyázni kellett a gumikra, de dolgozunk ezen holnapra. Szerintem jó lenne az eső, kicsit megkeverné a dolgokat. És ha hűvösebb lesz szombaton és vasárnap, márpedig úgy néz ki, az jó lesz a gumiknak is. A mai melegben nagyon rossz volt a helyzet.”

“Egy kicsit közelebb vagyunk a Mercedeshez, mint vártuk, és még sokat javíthatunk az autón, de az eső is segíteni fog. Ha győzni akarunk, ez is kell hozzá. Száraz pályán nehéz lenne, úgy még van elég előnyük, de esőben bármi lehetséges.”