A Toro Rossó-s Danyill Kvjat nem egyszer jelezte már, hogy elégedetlen a Forma-1 versenyirányítási, büntetési gyakorlatával, és ahogy Interlagosban kiderült, a pilóták szokásos pénteki, Charlie Whitinggal tartott értekezletét sem tartja sokra. Az orosz pilóta lesújtó képet festett a kollégákról:

“Én Charlie-val vitatom meg az elképzeléseimet, jobban szeretem, ha szemtől szembe beszélünk, ugyanis ezek a megbeszélések, értekezletek néha óvodás szintűek. Én meg inkább nem kérek ebből az óvodából, hogy őszinte legyek. Megvannak a magam ötletei, igyekszem bedobni őket, aztán meglátjuk, kinek tetszik.”

A kérésre, hogy fejtse ki jobban “óvodás” megjegyzést, így felelt:

“Szerintem személyesebben kellene intézni ezeket, mert amikor valaki bekiabál, arra aztán bekiabál valaki más, megint mások meg elkezdenek beszélni és le sem lehet lőni őket. Néha bosszantóan hosszúra nyúlnak ezek az értekezletek, mert valamelyik srác csak beszél, mert ahhoz van kedve.”

kvjat_austin

“Szerintem Charlie-nak talán másképp kellene szerveznie ezt, egyesével meghallgatni a pilóták véleményét, összeszedni, ki mit gondol, aztán onnan kialakítani, nem is tudom… Persze nem akarom én megmondani Charlie-nak, hogy mit csináljon, tudja ő.”

Arra, hogy korábban, az alsóbb kategóriákban is voltak-e hasonló tapasztalatai, nemmel felelt:

“Nem, épp ez a gond. Ez a legviccesebb az egészben. Amikor a Forma Renault-ban, a GP3-ban versenyeztem, ott nem volt ilyen óvoda. Furcsa ez, de a Forma-1 sokkal óvodásabb, mint az alsóbb szériák.”