A Brazil Nagydíj második szabadedzésén a címvédő Lewis Hamilton lett a leggyorsabb Interlagosban, míg csapattársa, a bajnoki éllovas Nico Rosberg 3 század lemaradással zárt a 2. helyen. A háromszoros bajnok egyébként nem javította meg a délelőtti legjobbját.

braz_f1_edz_11

Nem úgy a Williams versenyzői, akik a 3-4. helyen zártak a második gyakorláson, megelőzve a Red Bull párosát, és a leggyorsabb, lágy keveréket első ízben bevető, de azzal is csak a 7-8. helyig jutó ferrarisokat.

A vörös autóval Kimi Räikkönen a 8. lett, de a finn dádára számíthat, ugyanis az edzés első szakaszában néhány kanyaron át cicázott a Toro Rossó-s Carlos Sainzcal, majd a célegyenes kezdetén kívülről előzte meg a spanyolt csak azért, hogy előtte keresztülvágva hajtson be a bokszutcába. A 2007-es bajnokot vizsgálat alá vonták, de a versenybírók később jelezték, hogy nem érzik indokoltnak a büntetést.

A második szabadedzés legszínesebb figurája Fernando Alonso volt. Bár a spanyol tavalyhoz hasonlóan a pálya szélén töltötte az edzés nagy részét, miután az ERS meghibásodása miatt félre kellett állnia, mindent kihozott a dologból. Előbb ő maga mutatta meg a marshaloknak, hogyan kell egy kődarabbal kiékelni a lejtőn álló F1-es kerekét, majd a kavicsokkal dekázgatott, később pedig kameramannak állt, átvette az egyik FOM-os operatőr posztját és szerepét.

A kétszeres világbajnok spanyol bőven felülmúlta a 2015-ös napfürdőzést.

Mém is született azonnal:

alonso_rug

 

braz_edz_02