Miután a Renault szerdán közölte, hogy jövőre is megtartja Jolyon Palmert, Esteban Gutierrez pedig Interlagosban bejelentette, hogy az év végén távozik a Haastól, már csak a hivatalos megerősítése hiányzott annak, hogy Kevin Magnussen megy az amerikai csapathoz. Péntek délután ez is megérkezett.

“A második idényünk új kihívásokat hoz majd, és úgy érezzük, Kevin és Romain párosával jobban fejleszthetjük az autót, folytatódhat a növekedésünk” – idézte a csapat közleménye az alapító-tulajdonost, Gene Haast.

A 24 éves dán 2014-ben a McLarennél mutatkozott be – rögtön egy 2. hellyel –, azonban Fernando Alonso érkezése miatt ott 2015-re félreállították, majd kurtán-furcsán ejtették. A Renault dobott neki mentőövet 2016-ra, de tőlük kapott ajánlatot nem fogadta el. Úgy tudni, a Haasszal több évre szerződött.

“Fantasztikus lehetőség ez számomra, nagy örömmel leszek a Haas-csapat tagja. Természetesen bízom a Forma-1-es versenyzői képességeimben, ugyanakkor abban is, hogy mire lesz képes a Haas a második és az azt követő szezonjaiban. Gene Haas erős elképzeléssel, eltérő megközelítéssel érkezett az F1-be, és ez eddig bevált, működik. Egész idényben figyelhettem a munkájukat, alig várom, hogy jövőre beülhessek a Haas VF-17-es volánja mögé!” – mondta Magnussen.