Bernie Ecclestone 67 éves anyósát az F1 urának brazíliai helikopterpilótája által vezetett társaság júliusban rabolta el és tartotta fogva egy Sao Pauló-i üres albérletben, 37 millió dolláros váltságdíjat követeltek a szabadon engedéséért. Aparecida Schunckot végül 9 nap után szabadította ki a rendőrség emberrablási speciális egysége.

A nyári ügy ellenére a Forma-1 ura nem készül semmilyen plusz védelmi intézkedéssel a Brazil Nagydíj hétvégéjére, cseppet sem fél visszatérni Sao Paulóba, mondta el a német Bildnek.

“Nem félek, miért is félnék? A mi ügyünk az elmúlt nyolc év legnagyobb horderejű emberrablása volt, de Brazília nem olyan veszélyes, mint az emberek hiszik. Nem lesz semmi (plusz biztonsági intézkedés), nincs ok félni, nincs ok az aggodalomra.”

A Bild az elmúlt időszak pályaelhagyásai, kanyarlevágásai kapcsán kipattant vitáról, pontosabban az egyes pilóták és a Red Bull által megoldásként javasolt kavicságyakról is megkérdezte Ecclestone-t. Ő nem hozná vissza őket: “Azért hagytuk el a kavicságyakat, mert az elakadó autók miatt mindig előjöttek a daruk, munkagépek.”

A Ferrari (újabb) válsága kapcsán felvetették Ecclestone-nak, hogy Sebastian Vettel nagy elődje, Michael Schumacher mintájára építi majd újjá az olasz csapatot..

“Nem. Vettelnek nincs olyan karizmája és ereje, mint Michaelnek volt. Vettel nem Michael. Ő különleges volt” – mondta erre.