A williamses Felipe Massa a hétvégén 12., egyben utolsó Brazil Nagydíjára készül. Az F1-ben 2002-ben bemutatkozott veterán nagy elődjeivel, Rubens Barrichellóval (2011) és Ayrton Sennával ellentétben tudja, hogy ez most a búcsú lesz, így is fut neki a hétvégének.

“Interlagos az otthon, ott nőttem fel” – mondta a Sao Pauló-i születésű, a gyerekkorát a pálya szomszédságában eltöltő pilóta. “Nagyon megható lesz az utolsó alkalommal versenyezni azon a fantasztikus pályán. Nagyon várom, igyekszem majd minden egyes kört kiélvezni, és remélhetőleg jó eredménnyel tudom befejezni a versenyt!”

“Az évek során kétszer győztem Interlagosban és sokszor a dobogóra álltam, remélem, hogy lehet még egy jó futamom. Nem lesz könnyű, de mindent megteszek majd a népemért, a hazámért az utolsó hazai futamomon.”

massa_2008_brazil

Massa 2006-ban és 2008-ban nyert otthon, az utóbbi esetben a néhány pillanatig világbajnoknak is érezhette magát, mielőtt Lewis Hamilton az utolsó kanyarban fellépett volna az ő végső győzelmét jelentő 5. helyre.

Az egykori Sauber- és Ferrari-pilóta a napokban a hazai médiának is beszélt a visszavonulásról:

“Abu-Dzabi után pihenőre megyek, igyekszem elfelejteni minden kötelezettséget egy pár hónapra. Elégedett vagyok a döntésemmel, meggyőződésem, hogy ez volt a helyes döntés. Egy folyamat volt a döntést meghozni, de a Német Nagydíj végén, amikor kiszálltam az autóból, Claire-hez fordultam és mondtam, hogy visszavonulok. Elsírta magát” – mesélte.

Szuzuka, 2016. október 8. Felipe Massa, a Williams brazil versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának idõmérõ edzésén a szuzukai pályán 2016. október 8-án.   (MTI/EPA/Diego Azubel)

A kis brazil elárulta, hogy ha az alkalmi dobogóesélyes Williamsnél jobb autóban ült volna, talán még tovább marad az F1-ben:

“Nem is kérdés, hogy versenyképesebb autóval maradtam volna. Mindig is a győzelemre gondolva versenyeztem, dobogó legfelső foka volt a cél. A Forma-1-ben ez most viszont nehéz ügy. Van három, négy, öt nagy csapat, az enyém, a Williams viszont középcsapat, ezért világos lett számomra, hogy a győztes autó, a győzelem eléggé elérhetetlen. Folytathattam volna, de nem úgy, ahogy én szeretném. Szóval eljött az idő. Az embernek tudnia kell, mikor kell távozni.”