A brazil SporTV értesülése szerint eldőlt, ki lesz a Renault-hoz távozó Nico Hülkenberg utódja, a Force India Esteban Ocont igazolta Sergio Perez mellé 2017-re. A tudósításban hozzáteszik, hogy a döntésben benne volt a francia ifjoncot támogató Mercedes keze is, a sauberes Felipe Nasrt ütötték ki a versenyből.

“Wolff világossá tette a Force India számára, hogy Ocont akarja látni az ülésben” – állította az F1-es tudósító, Lito Cavalcanti, hozzátéve, hogy Nasr így a Saubernél marad, ahol viszont biztos a helye, mert a nagy és fontos piac miatt Bernie Ecclestone mindenképp akar egy brazil pilótát a mezőnybe.

ocon

Ocon Force Indiá-s szerződtetése jó hír lehet a renault-s Kevin Magnussennek, akinek így megnőttek az esélyei a hosszabbításra, míg jelenlegi csapattársa, Jolyon Palmer a Manornál Ocon által elhagyott ülésre csaphat le.

Ha Magnussen marad a Renault-nál, az a haasos Esteban Gutierrez kezére játszhat, ugyanis a dán pilóta esélyes az amerikai csapatnál, de ha nem megy oda, az idén alulteljesítő mexikói esetleg kap egy újabb esélyt.

Az idei átigazolási szezon nagy vesztese Pascal Wehrlein lehet, a 2015-ös DTM-győztes Mercedes-ifjonc nem kellett a Force Indiának, a Mercedes pedig nem tudja máshova “benyomni”, maradhat a Manornál 2017-re is.