A Forma-1-ben a Williams-csapatnál újabb tini mutatkozik be, a milliárdos édesapja kb. 80 millió dolláros segítségével érkező Lance Stroll.

A 2006-ban távozott Jacques Villeneuve óta első kanadai pilótára természetesen a szintén a Williamsnél debütált 1997-es világbajnok is nagyon figyel majd.

“Mondtam már, hogy tehetséget nem lehet pénzen vásárolni, és kitartok emellett. Azonban az, hogy valaki fizet, nem jelenti azt, hogy tehetségtelen. Ebben az esetben a pénz az apjától érkezik, ez pedig lehetővé tette Lance számára, hogy a főbejáraton lépjen be. Nagyon szerencsés, hogy korlátlan források állnak mögötte, nagyon kevés pilótának vannak ilyen lehetőségei” – magyarázta a Le Journal de Montrealnak.

stroll_1

“Érdekes lesz látni, fejben hogyan fejlődik a Forma-1-ben. Itt már nem lesz meg az apja által nyújtott védelem, nagyjából magára lesz utalva. Lance nagyon gyors, tehetséges, de szenvedni még nem tanult meg. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogyan viselkedik nyomás alatt. Ha a nagy bajnokokhoz hasonlóan képes ezt kezelni, a határ a csillagos ég. Lance megküzdött a győzelmeiért, de az autóversenyzésben sosem kényszerült a futottak még kategóriában a túlélésért hajtani. Még nem kiforrott versenyző, tanulnia kell, de ez így normális.”

A 18. születésnapját másfél hete ünneplő Stroll 2014-ben megnyerte az olasz Forma-4-es bajnokságot, 2015-16-ban a Forma-3-as Európa-bajnokságban szerepelt, idén fölényesen nyerte meg a bajnoki címet az apja által megvásárolt Prema Powerteam színeiben.