Az elmúlt hét folyamán világossá vált, hogy reális lehetőség, hogy a Benetton és a Ferrari egykori technikai igazgatója, a Honda/Brwan GP/Mercedes volt csapatfőnöke, Ross Brawn a közeljövőben a Forma-1 irányításában kapjon szerepet az új tulajdonos Liberty Mediától.

A Mercedestől 2013 végén, épp a nagy sikerek előtt kurtán-furcsán távozott Brawn a nemrég megjelent könyvében nem a leghízelgőbben írt a csapat vezetését átvevő osztrákokról, de Toto Wolff azt állítja, ő örömmel látná főnökként a 61 éves angolt:

“A könyve okozott egy kis botrányt, az utódlás, az átszervezés sosem könnyű, kényes folyamat. De számomra semmi gond (a könyvvel), többször is beszéltünk Ross-szal, és nagyon is szép dolgokat mondott arról, hogy képesek voltunk továbbvinni a csapatot. A kapcsolatunk rendben van” – idézte a Motorsport.com.

“Ross hatalmas tapasztalattal rendelkezik, megfelelő az alkata, megvan a műszaki háttértudása ahhoz, hogy fontos szerepet töltsön be az F1-ben. Egy életet töltött el a sportágban, de néhány éves távolléte miatt már kellően eltávolodott minden csapattól. Én bármikor örömmel aláírom, hogy Ross vezetői pozícióban térjen vissza.”