Bár Ross Brawn a napokban cáfolta, hogy vezetői pozíciót kapott a Forma-1 új tulajdonosától, az amerikai Libery Mediától, az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone pedig jelezte, hogy szerinte nincs is szükség az angol szakemberre, az egykori Benetton-, Ferrari- és Honda/Brawn/Mercedes-fejes azt mondja, örömmel dolgozna Bernie-vel.

“Ami azt illeti, nagyon szeretnék vele dolgozni. Lenyűgöző lenne a közös munka. Bernie eddig senkit nem vett maga mellé, de még ő is tudja, hogy nem halhatatlan, mindannyian halandók vagyunk. Azt hiszem, ő maga mondta, hogy két biztos dolog van az életben: az adók és a halál. Nagyon érdekes páros lehetnénk, részemről semmi akadálya a közös munkának. Persze Bernie a nagyfőnök, rajta múlik, merre mennek a dolgok a következő pár évben” – magyarázta, hozzátéve, hogy sem ő, sem más személy nem lehet majd közvetlen utódja a 86 éves kisembernek.

ecclestone_austin

“Amikor Bernie végül abbahagyja, nem lesz újabb Bernie. Más struktúra jön, egyelőre csak találgatni lehet, a Liberty Media beszállása után merre mennek a dolgok. Engem mindenesetre motiválna, hogy részt vegyek az F1 jövőjének alakításában, a jelenlegi kihívások megoldásában, akármilyen beosztásban is.”

“Bernie-t senki sem pótolhatja egy személyben, de képes lehet mondjuk egy csoport irányítani az F1-et az ő iránymutatása mellett? Ki tudja. De azt nem hiszem, hogy akad olyan ember, aki ugyanazt tudja csinálni, mint Bernie.”

A paddockban nyílt titok, hogy Ecclestone nem igazán kedveli Brawnt, a viszonyuk hűvös, de a mérnök most igyekszik javítani ezen:

“A személyes viszonyok minden üzletben kulcsfontosságúak. Megértem Bernie-t, úgy gondolom, annak idején talán nem igazán mutattam felé elég tiszteletet. Pedig óriási dolgokat ért el az F1-gyel.”