A Forma-1-ben tényként szokás kezelni, hogy a valaha elért legnagyobb végsebesség Juan Pablo Montoya nevéhez fűződik, aki a 2005-ös Olasz Nagydíjon 372,6 km/órát ért el a McLarennel.

A múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon Valtteri Bottas 372,54 km/órás sebességig gyorsult a Williamsszel, és nagyon úgy néz ki, hogy valójában ez az igazi rekord.

A Forma-1 rekordjaival, statisztikai adataival foglalkozó Sean Kelly a Twitteren arról írt, hogy a 2005-ös Olasz Nagydíj adatainak átböngészése során nem találta nyomát Montoya állítólagos rekordjának, a kolumbiai versenyző a sokat emlegetett csúcsot csak egy nem hivatalos monzai teszten futotta 2005 augusztusában, míg a versenyhétvégén akkori csapattársa, Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb, azonban “csak” 370,1 km/órás sebességgel. Ezt döntötte most meg Bottas.

Bottas egyébként már az idei Európa Nagydíjon rekordot dönthetett, azonban a bakui célegyenesben lévő mérési pont jóval a csúcssebesség elérése előttről ad adatot, így a csapat saját mérése szerinti 378 km/óra helyett 366,1 került a hivatalos dokumentumokba.