Sebastian Vettel annyira kiborult azon, hogy Max Verstappen a Mexikói Nagydíj hajrájában szabálytalanul védekezett ellene, hogy még a versenyigazgató Charlie Whitingot is kemény szavakkal küldte el melegebb éghajlatra.

Sokak szerint ezzel Vettel átlépett egy határt. “Vettel nagy bajba kerülhet emiatt az FIA-nél” – vélekedett Johnny Herbert a Sky Sportson. “Hallottam, hogy Jean Todt is nézte a versenyt, és nem örült annak, amit hallott.”

Herbert szerint amit Vettel mondott (baszd meg, Charlie!), az olyasmi, mintha focimeccsen egy játékos osztotta volna ki a bírót. Amiért normál esetben piros lap jár.

Helmut Marko, Vettel korábbi Red Bull-os mentora sem volt elragadtatva a német szavaitól. “Ez az egész szituáció nem méltó egy négyszeres világbajnokhoz” – mondta Marko. “A szóhasználat nem volt éppenséggel finom.”

Vettel elismeri, hogy elragadtatta magát, de szerinte fel van fújva az ügy. “Nem értem, miért kérdeznek állandóan erről” – értetlenkedett a ferraris. “Nem volt helyes ezt mondani, de mentségemre szóljon, hogy verseny közben az adrenalinszintünk az egekben van.”

Bernie Ecclestone szerint nincs semmilyen ügy. “Van véleménye, ami örömteli. Versenyez, abban ez benne van.”